O nama

Dom za stara lica AKVATEN u alibunaru je potpuno nov objekat, sagrađen 2012 godine.
Izuzetno dobra lokacija, na obroncima Deliblatske peščare, sa klimom sličnom zlatiborskoj.
Luksuzno opremljeno zdanje sa liftom, kapaciteta 46 ležajeva.

AKVATEN

Dom za stara lica

Ustanova se nalazi u Alibunaru, u južnom Banatu na 52 – om kilometru od Beograda. Na samo par kilometara od našeg doma nalazi se najveća evropska kontinentalna peščara, Deliblatska peščara sa jedinstvenim mozaikom ekosistema I jedinstvenom “Ružom vetrova” zahvaljujući kojoj tokom cele godine imamo čist vazduh.

Ustanova poseduje sopstveni parking sa prilazom sa glavnog puta. U neposrednoj blizini doma nalaze se i autobuska I železnička stanica, tako da je dom dobro povezan sa saobraćnicama i ka Vršcu I ka Beogradu. Oko objekta su zasadi četinara, lipa I breza, a korisnicima je omogućen prijatan boravak u uređenom dvorištu u hladovini drveća ili sunčanoj strani.

Organizacija slobodnog vremena. Kulturno-zabavne aktivnosti se organizuju I realizuju sa ciljem strukturiranja slobodnog vremena, podizanja opšteg raspoloženja, I stvaranja pozitivne I topple atmosfere u domskoj zajednici.

Objekat je sa dva sprata I potkrovljem, poseduje lift, a na ulasku u objekat je postavljena ulazna rampa. Objekat je toplotno, zvučno I hidro izolovan, ima sistem centralnog podnog grejanja koji obezbeđuje adekvatnu sobnu temperature, prirodno provetravanje I osvetljenje. Podovi u objektu su prekriveni neklizajućom ganitnom podlogom I pločicama. Ulaz i zajedničke prostorije su pokrivene video nadzorom, a Ustanova poseduje i centralu sa protivpožarnim sistemom.

Organizacija slobodnog vremena. Kulturno-zabavne aktivnosti se organizuju I realizuju sa ciljem strukturiranja slobodnog vremena, podizanja opšteg raspoloženja, I stvaranja pozitivne I topple atmosfere u domskoj zajednici. Organizujemo književne večeri, čitanje poezije, kvizove, gledanje filmova I serija, društvene igre, muzičke, likovne I sekcije hortikulture. Za realizaciju kulturnih I zabavnih sadržaja zadužen je socijalni radnik.

Dom je namenjen odraslim i starim licima čije je blagostanje, bezbednost i produktivan život ugrožen ili neadekvatan usled porodičnih i drugih životnih okolnosti

Radno okupacione aktivnosti. Kroz ove aktivnosti pospešuje se pokretljivost ruku, nogu, prstiju, koordinacija pokreta. U tom cilju organizuje se seckanje makazicama, čupkanje sunđera, paranje starog prediva, štrikanje, heklanje, vez,rad sa plastelinom I bockalicama kao I igre loptom. Za korisnike organizujemo I jutarnju gimnastiku sa prilagođenim vežbama razgibavanja kao I masaže ekstremiteta.

Rekreativne aktivnosti organizujemo organizovanim odlascima u prirodu, posetom turističkih znamenitosti u okruženju, posećivanje lokalnih manifestacija (seoske slave).

Društveni život korisnika treba da je sadržajan ii da odgovara interesovanjima I mogućnostima korisnika. Svaki korisnik ima pravo da bira I da se izjasni da li želi da ućestvuje u nekoj od ponuđenih aktivnosti.

Našim korisnicima garantujemo sigurnost i kvalitetan život 

Call Now Button